3.x/AutoMOD

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

AutoMOD (tijdens de ontwikkeling ook wel bekend als "blinky") is een uitbreiding voor phpBB3 waarmee modificaties automatisch geïnstalleerd kunnen worden voor phpBB3. AutoMOD is ontwikkeld door het MOD Team van phpBB en dus volledig veilig te gebruiken.

AutoMOD is ontworpen om aan de hand van MODX bestanden modificaties te installeren en deïnstalleren. Alle modificaties uit de MOD-database zijn gecontroleerd op juiste installatie en deïnstallatie met AutoMOD.

Door gebruik te maken van van AutoMOD wordt het veel eenvoudiger om modificaties door een forumbeheerder te laten installeren.

AutoMOD is de opvolger van EasyMOD die voor phpBB2 in ontwikkeling was.

MODS installeren met AutoMOD

Om MODS te installeren met AutoMOD moet je zorgen dat je het MOD bestand (zip) download en uitpakt. De volledige inhoud upload je vervolgend naar de map ./store/mods/<modificatienaam>/ van je forum. Vervolgens log je in op het beheerderspaneel van je forum en ga je naar het tabblad AutoMOD. Daar zie je een lijst met geïnstalleerde (indien aanwezig) en niet geïnstalleerde MODS. Achter de MOD die je wil installeren klik je op de link "Installeren" of "Install". Je krijg nog een waarschuwing en indien je bevestigd, zal de MOD geïnstalleerd worden.

Soms kunnen er problemen zijn die installatie verhinderen, bijvoorbeeld doordat de MOD geschreven is voor een oudere versie van phpBB of je al andere MODS hebt geïnstalleerd die conflicteren met de MOD die je nu juist aan het installeren bent. In dat geval krijg je een foutmelding met en toelichting waarom er iets niet lukt. Vaak heeft dit te maken met een stukken code die niet gevonden kunnen worden in het opgegeven bestand. Op dit moment zijn er nog geen enkele wijzigingen uitgevoerd. Pas als je ervoor kiest om toch door te gaan met installatie worden de wijzigingen daadwerkelijk doorgevoerd. Houd er rekening mee dat dit ernstige fouten kan veroorzaken!

Wat AutoMOD niet kan

AutoMOD is bedoeld om de wijzigingen aan de bestanden en de database uit te voeren. Veel MODS hebben echter nog een stukje "doe-het-zelf" of "DIY" instructies. Dit zijn handelingen die je handmatig moet uitvoeren en AutoMOD niet voor je kan doen. Vaak betekent dit even de cache legen of een PHP bestand uitvoeren. Bij het resultaatscherm van AutoMOD worden deze instructies getoond. Lees ze goed en voer ze nauwkeurig uit.

Externe links