3.x/Templates

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Een template is een HTML-pagina waarin speciale forum-variabelen gebruikt worden waarmee de inhoud van de uiteindelijk gegenereerde HTML-pagina gestuurd wordt. Templates vormen de ruggengraat van een stijl. Een voorbeeld van zo'n template is overall_header.html die in alle forumpagina's terug komt, met als hekkensluiter overall_footer.html helemaal onderaan de pagina.

Templates worden naar gelang hun functie in een aantal groepen ingedeeld:

Merk op dat het beheerderspaneel niet geregeld wordt met templates zoals die in de template-mappen staan maar gebruik maken van een vast template in de map /adm/, waarbij de taalspecifieke zaken in de submap acp van de taalmap staan (bijv. ./language/nl/acp/common.php.

Templates zijn te vinden vanaf de rootmap van het forum onder: ./styles/<stijlnaam>/template

Voordat een template naar een daadwerkelijk te gebruiken html-pagina omgezet wordt, worden forumvariabelen (de teksten in hoofdletters tussen accolades) vervangen door hun actuele waarde, en worden forumcondities toegepast. In het voorbeeldje hieronder zie je als HTML-commentaar staan: IF S_CONTENT_DIRECTION eq 'rtl' . Als de variable S_CONTENT_DIRECTION de waarde 'rtl' heeft dan wordt de <<link href...> ingelast in de uiteindelijke HTML. De waarde van de variabele T_THEME_PATH wordt daarbij ingevuld.

<!-- IF S_CONTENT_DIRECTION eq 'rtl' -->
	<link href="{T_THEME_PATH}/bidi.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen, projection" />
<!-- ENDIF -->

In phpBB2 kregen templates de extensie .tpl. In phpBB3 krijgen templates de extensie .html