Modificatie deïnstalleren

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Je hebt een modificatie geïnstalleerd, maar je bent er niet blij mee? Je wilt hem graag verwijderen, maar je weet niet hoe? Dat kan op verschillende manieren worden aangepakt.

Backup

Als je een backup van de forumbestanden middels ftp hebt, dan kun je deze terugzetten. Optimaal (maar niet verplicht) is tevens het terugzetten van een backup van je database. Dan staat alles weer precies, zoals het daarvoor was.

Terugdraaien

Je kunt ook de installatie terugdraaien, door de installatie in omgekeerde volgorde uit te voeren. Je begint dus simpel gezegd bij het einde van de installatie (onderaan) en gaat door tot aan het begin daarvan. Maak altijd eerst een backup van de forumbestanden via ftp.

Er zijn modificaties, waarbij ook de database moet worden aangepast. Als het een uitbreiding van de database is, dan kan dat desgewenst blijven staan, ook al geeft dit enige vervuiling van de database. Als het geen uitbreiding, maar een wijziging is, dan zul je zeer zorgvuldig de aanpassing in de database moeten uitvoeren. Maak altijd eerst een backup van de database en doe dit bij voorkeur vanuit de database middels de Exporteer-functie.