Wiki

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een Wiki is een database met informatie. De bekendste Wiki is Wikipedia. De phpBB.nl-Wiki draait op dezelfde Wiki-software als die van Wikipedia, namelijk MediaWiki.

Wat is een Wiki?

Een Wiki is iets, waar je gemakkelijk informatie kunt opzoeken. Het mooie ervan is, dat iedereen alles kan aanpassen (behalve de beveiligde pagina's). Het enige, wat je hoeft te doen, is op "Bewerken" te drukken, rechts in beeld. Voeg meer informatie toe, haal de fouten eruit of wijzig teksten. Ook kun je zelf een nieuwe pagina aanmaken. Type bij "Wiki Zoeken" de naam van het artikel in en maak het daarmee aan. Of druk bij op de rode links.

Waarom zou ik meehelpen?

Omdat je dan de Wiki nog verder uitbreidt. Zo kunnen nog meer mensen worden geholpen door de beschikbare kennis te publiceren.

Vandalisme

Het bewust verlagen van de kwaliteit van artikelen in de Wiki wordt vandalisme genoemd. Mensen (vooral jongeren) doen dit voor de grap, voor het bereiken van hun standpunt, of voor het gelijk halen van hun eigen mening. Dit wordt uiteraard niet gewaardeerd. Zelf kunt u helpen dit te bestrijden: elke wijziging, die in het artikel is aangebracht, kunt u ongedaan maken. Daarna geeft u de gebruiker aan in dit topic.

Wiki coolness

Door mee te helpen aan de Wiki krijg je Wiki coolness. Deze zal onder je naam te zien zijn, zodra je meegeholpen hebt. Voor meer informatie kan je Wiki Coolness bekijken.

Klaar om mee te helpen? Bedankt! Met de hulp, die jij aan de Wiki geeft, worden nog meer gebruikers geholpen!