3.x/Forum verhuizen

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wil je je phpBB3 forum verhuizen naar een andere host? Maar je wilt natuurlijk niet helemaal opnieuw moeten beginnen met je forum! Daarom een handleiding om veilig je forum te verhuizen.

Backup forum

Zonder een backup ben je nergens, dit zorgt er namelijk voor dat je alles behoud, nieuwsgierig? Lees dan deze handleiding!

Backup bestanden

Als je je forum wilt behouden, haal je eerst alle bestanden naar je computer via een FTP Programma. Bewaar deze bestanden goed! LET OP! Als je een aparte stijl hebt moet je die apart exporteren uit je beheerderspaneel. Anders kan die stijl problemen gaan opleveren. Hoe? Je gaat naar je beheerderspaneel en drukt op het tabje stijlen. Klik bij de stijl die jij wilt behouden op exporteer. Dan krijg je een aantal mappen. Bewaar die goed, dit zijn jouw stijlbestanden.

Database backup

In de database van een forum staan alle dingen opgeslagen, gebruikers, berichten en ga zo maar door. Deze moeten we ook backuppen anders is het onmogelijk om je forum te draaien. Om een database backup te maken kan die naar phpMyAdmin gaan en daar je database exporteren en later in je andere forum weer te importeren. Maar wij doen het anders, wij gaan naar ons beheerderspaneel en drukken op onderhoud.Dan drukken we op backup en maken we een backup en downloaden deze. Zorg dat je bij het maken van de backup alle tabbelen selecteerd! Bewaar de backup goed, straks moeten wij hem nog terugplaatsen.

Je nieuwe forum

Zorg dat je op je nieuwe host een database hebt aangemaakt en zet alle bestanden terug. Vergeet niet alle mappen die 777 nodig heb hierheen te CHMODDEN zoals je deed bij de installatie van je forum. Als je je aparte stijl ook geexporteerd had moet je ook de bestanden van die stijl in de map styles zetten. Wijzig de gegevens van config.php naar de juiste database informatie. (Zie: Configuratiebestand ) Nu heb je dus een leeg phpBB3 forum met jou stijl erop en jouw eventuele geinstalleerde modificaties. Nu moeten we al je berichten en gebruikers nog terug zetten.

Database terugzetten

Hier hebben we de back-up nodig die je gemaakt had op je oude forum. Zet dit backup bestand dat je gedownload had in de map store van phpBB op je FTP. Ga nu naar je Beheerderspaneel en druk weer op het tabje Onderhoud. Klik nu op Herstel. Als het goed is staat onze backup die we gemaakt hadden erbij. Klik op de backup en dan op Herstel. Nu is je forum helemaal in originele staat terug op je nieuwe host!

Cookies

Nu heb je dus je forum op de andere host/plek waar je hem hebben wou, maar 1 ding klopt dan nog niet: De Instellingen van de cookies aangezien die nog hetzelfde zijn als je andere forum. Wijzig die naar de goede informatie en je hele forum is klaar!