3.x/Handleiding/Converteren vanaf phpBB2 naar phpBB3

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Installatie

Index


Let op: Als je alleen phpBB3 wilt installeren hoef je deze hulpgids niet meer te lezen!


Dus jij gebruikt nog phpBB2? Deze software wordt al meer dan een jaar niet meer ondersteund. Daarbij, phpBB3 heeft veel meer mogelijkheden. De hoogste tijd dus om je forum te converteren van phpBB2 naar phpBB3. Als je de stappen in deze hulpgids volgt dan zal je huidige phpBB2 forum omgezet worden in een standaard phpBB3 forum met al je berichten, gebruikers, PBs etc. Alleen je huidige stijl en alle modificaties die je op je phpBB2 forum geïnstalleerd hebt zullen niet overgezet worden.


Voorbereiding

Allereerst is het slim om voordat we beginnen de naam van de map waarin je phpBB2 hebt geïnstalleerd te veranderen in 'phpBB2', zodat je nieuwe forum later bereikbaar is onder je huidige URL.


Ok, nu heb je je 'oude forum' dus verplaatst naar /phpBB2, en dan gaan we de phpBB3 bestanden uploaden naar de map waar jij je oude forum eerst geïnstalleerd had, dan hoeven je gebruikers niet van URL te veranderen wanneer de conversie uitgevoerd is.


Om te kunnen converteren moet je eerst een phpBB3 forum installeren, en daarna kan je pas de informatie van je oude phpBB2 forum importeren. Voor informatie over het installeren van een phpBB3 forum kan je de hulpgids in 1.2 phpBB installeren volgen. Het enige wat anders is is dat je er goed op moet letten dat je een ander tabelvoorvoegsel gebruikt dan degene die je in phpBB2 gebruikte, anders raakt phpBB in de war over waar de gegevens moeten worden opgeslagen. Let er ook op dat je aan het eind niet de 'install' map verwijdert!


Installatie > Converteren vanaf phpBB2 naar phpBB3
HierarchyPrevious.gif 1.2 phpBB installeren | 2 Snel starten HierarchyNext.gif