3.x/Handleiding/phpBB installeren

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Installatie

Index


Zo, nu we hebben gecontroleerd of alle vereiste onderdelen aanwezig zijn kunnen we beginnen.

Allereerst download je de laatste versie van phpBB.nl's downloads pagina. Dit archiefbestand moet je uitpakken en ergens op je computer de uitgepakte bestanden plaatsen. Zodra je deze bestanden op je computer hebt moet je de inhoud van de phpBB3 map uploaden naar de webruimte die jij beschikbaar hebt via een FTP programma. Sommige mensen uploaden deze bestanden naar de root van hun webruimte (meestal een map genaamd 'public_html' of 'ht(tp)_docs') zodat hun forum bereikbaar wordt op www.jouwwebsite.nl, anderen kiezen ervoor om in deze root map nog een nieuwe map aan te maken (meestal genaamd "forum") en daar de inhoud van de phpBB3 map in te uploaden, zodat hun forum bereikbaar wordt op www.jouwwebsite.nl/forum.

Het beschrijfbaar maken van mappen

De mappen staan inmiddels op je webruimte. Echter, sommige van de mappen moeten nog beschrijfbaar gemaakt worden, zodat je optimaal gebruik kan maken van sommige functies in phpBB.

Open je FTP programma, en log in op je server. Zoek de map op waarin je de phpBB bestanden hebt geüpload. Klik met je rechtermuisknop op de map "cache" en klik op "Bestandsattributen". (Dit kan verschillen per FTP programma, maar het is iets in deze richting.) Dan krijg je een scherm te zien waarin je kan aangeven welke waarde de map moet hebben, verander die in 777.

   * cache - Waarde: 777
   * files - Waarde: 777
   * store - Waarde: 777
   * config.php - Waarde: 666 (Na installatie terugzetten op 644)
   * images/avatars/upload - Waarde: 777 (Optioneel)


Installatie > phpBB installeren
HierarchyPrevious.gif 1.1 Benodigdheden en Vereisten | 1.3 Converteren vanaf phpBB2 naar phpBB3 HierarchyNext.gif