3.x/Koppelen forum en wiki: verschil tussen versies

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(geen verschil)

Versie van 28 sep 2007 om 07:02

Zowel phpBB als de mediawiki-software zijn geschreven in PHP en maken gebruik van een database. Het idee om gebruikers van forum en wiki te integreren is dan ook een voordehandliggend idee.

De mediawiki-software is voorbereid op authenticatie via een toe te voegen protocol. Om de wiki gebruik te laten maken van de gebruikerstabel van phpBB kan in LocalSettings.ini een toevoeging worden gedaan. Op het moment van inloggen in de wiki wordt dan niet de 'eigen' database geraadpleegd, maar die van phpBB. Een voorbeeld daarvan is Auth_phpBB. Bij gebruik van laatste phpBB versie zul je daar wat aanpassingen aan moeten doen om niet tegen allerlei problemen aan te lopen.

phpBB3 staat onder meer een andere set tekens toe waaraan een gebruikersnaam moet voldoen dan de mediawiki-software. Door in Auth_phpBB niet gebruik te maken van de het van veld username maar van username_clean kun je een groot deel van de problemen omzeilen (collatiefouten, uppercase/lowercase enz.).

Op de pagina Mediawiki:Loginprompt moet je dan wel vermelden dat inloggen pas mogelijk is na registratie op het bijbehorende forum, want directe registratie op de wiki is dan niet meer mogelijk. Omdat registreren niet meer mogelijk is moet ook het menu rechtsboven aangepast worden: MediaWiki:Userlogin

Zie