3.x/Logo wijzigen: verschil tussen versies

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Uitleg)
k
Regel 2: Regel 2:
  
 
=== Uitleg ===  
 
=== Uitleg ===  
[[image:Phpbb3 afbeeldingensets.png|frame|Wijzigen van een afbeelding in het [[beheerderspaneel]]]] Zorg dat het nieuwe logo in de map <tt>imageset</tt> te vinden is. De map vind je volgens de phpBB structuur onder: <tt>./styles/''&lt;stijlnaam&gt;''/imageset</tt>.  
+
[[image:Phpbb3 afbeeldingensets.png|frame|Wijzigen van een afbeelding in het [[beheerderspaneel]]]] Zorg ervoor, dat het nieuwe logo in de map <tt>imageset</tt> te vinden is. Je vindt de map volgens de phpBB structuur onder: <tt>./styles/''&lt;stijlnaam&gt;''/imageset</tt>.  
  
Daarna vervolg je door via het beheerderspaneel voor de tab Stijlen te kiezen. Kies voor [[Afbeeldingensets]] in het menu links onder. Klik op 'Wijzig' en druk direct op 'Selecteer'.
+
Daarna vervolg je door via het beheerderspaneel voor de tab Stijlen te kiezen. Kies voor [[Afbeeldingensets]] in het menu linksonder. Klik op 'Wijzig' en druk direct op 'Selecteer'.
  
Het oude logo verschijnt en bij het formulier onder "Afbeelding" kun je de nieuwe kiezen. Jouw logo staat er als het goed is ook bij, selecteer die. Geef eventueel de afmetingen op en bevestig je wijziging.
+
Het oude logo verschijnt en bij het formulier onder "Afbeelding" kun je de nieuwe kiezen. Jouw logo staat er, als het goed is, ook bij; selecteer die. Geef eventueel de afmetingen op en bevestig je wijziging.
  
 
----
 
----
Door het afmetingen hokje aan te vinken, kan je de afmetingen van het logo veranderen. Dus als je een groot logo hebt, kan je het logo versmallen door het hokje aan te vinken.
+
Door het afmetingenhokje aan te vinken, kun je de afmetingen van het logo veranderen. Dus als je een groot logo hebt, kun je het logo versmallen door het hokje aan te vinken.
Als je het logo op ware formaat wilt houden moet je het hokje afvinken.
+
Als je het logo op het ware formaat wilt houden, moet je het hokje afvinken.
  
 
[[Categorie:phpBB3]]
 
[[Categorie:phpBB3]]
 
[[Categorie:Forumbeheer]]
 
[[Categorie:Forumbeheer]]

Versie van 24 dec 2007 om 23:43

Het standaard logo van phpBB3 (zowel prosilver als subsilver2) is te vervangen via het beheerderspaneel onder de tab Stijlen.

Uitleg

Wijzigen van een afbeelding in het beheerderspaneel
Zorg ervoor, dat het nieuwe logo in de map imageset te vinden is. Je vindt de map volgens de phpBB structuur onder: ./styles/<stijlnaam>/imageset.

Daarna vervolg je door via het beheerderspaneel voor de tab Stijlen te kiezen. Kies voor Afbeeldingensets in het menu linksonder. Klik op 'Wijzig' en druk direct op 'Selecteer'.

Het oude logo verschijnt en bij het formulier onder "Afbeelding" kun je de nieuwe kiezen. Jouw logo staat er, als het goed is, ook bij; selecteer die. Geef eventueel de afmetingen op en bevestig je wijziging.


Door het afmetingenhokje aan te vinken, kun je de afmetingen van het logo veranderen. Dus als je een groot logo hebt, kun je het logo versmallen door het hokje aan te vinken. Als je het logo op het ware formaat wilt houden, moet je het hokje afvinken.