3.x/Moderatorpaneel

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Het moderatorpaneel is voor de (globale) moderators. Hier kunnen ze

-Gebruikers bannen, waarschuwen of onder toezicht stellen

-Berichten en topics die in de moderatiewachtrij staan weergeven goed- of afkeuren.

-Geraporteerde posts of Priveberichten weergeven en/of sluiten

-De moderatielog bekijken

Gebruikers bannen

Het bannen van gebruikers betekend dat ze geen toegang meer kijgen met hun gebruikersnaam tot het forum. Dit kan voor een bepaalde periode zijn (van bijvoorbeeld een week), of permanent (blijvend). Ook kunnen gebruikers worden verbannen op hun IP-Adres, om te zorgen dat gebruikers geen Dubbelaccount aanmaken.

Gebruikers een waarschuwing geven

Het geven van waarschuwingen voor gebruikers is om te zorgen dat ze weten dat ze moeten ophouden met hetgene waarmee ze de forumregels overtreden. Bij sommige forums is het ook zo dat waarneer de gebruiker drie keer gewaarschuwd is, de gebruiker een ban krijgt.


Moderatiewachtrij

De Moderatiewachtrij is een wachtrij met posts die nog moeten goed gekeurd worden. Dit is bijvoorbeeld voor Nieuw geregistreerde gebruikers of voor andere leden. Zodra een moderator de posts goed heeft gekeurd, wordt deze gepost op het forum.

Geraporteerde posts

Geraporteerde posts zijn posts die andere forumgebruikers hebben gemeld om door een moderator te laten bekijken. Dit kan bijvoorbeeld als het gemelde bericht tegen de regels in is. Zodra het gemelde bericht is behandelt, sluit de moderator het bericht om aan andere moderators te laten zien dat het al behandeld is.

Moderatielog

Het moderatielog is een logboek waar alle gebeurtenissen van de moderators staan beschreven. Dit kan de beheerder bijvoorbeeld gebruiken om te bekijken of de moderators hun werk wel goed en niet misbruik maken van hun moderator rechten.