3.x/Moderatorpaneel

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Het moderatorpaneel is voor de (globale) moderators. Hier kunnen ze:

- Gebruikers bannen, waarschuwen of onder toezicht stellen;

- Berichten en topics, die in de moderatiewachtrij staan, weergeven, goed- of afkeuren;

- Gerapporteerde postings of privé-berichten weergeven en/of sluiten;

- De moderatielog bekijken.

Gebruikers bannen

Het bannen van gebruikers betekent, dat ze geen toegang meer krijgen met hun gebruikersnaam tot het forum. Dit kan voor een bepaalde periode zijn (bijvoorbeeld een week), of permanent (blijvend). Ook kunnen gebruikers worden verbannen op hun IP-adres, om er voor te zorgen, dat gebruikers geen Dubbelaccount aanmaken.

Gebruikers een waarschuwing geven

Het geven van waarschuwingen aan gebruikers is om er voor te zorgen, dat ze weten, dat ze moeten ophouden met hetgeen ze de forumregels overtreden. Bij sommige forums is het ook zo, dat wanneer de gebruiker drie keer gewaarschuwd is, de gebruiker een ban krijgt.

Moderatiewachtrij

De Moderatiewachtrij is een wachtrij met postings, die nog moeten worden goedgekeurd. Dit is bijvoorbeeld voor Nieuw geregistreerde gebruikers, of voor andere leden. Zodra een moderator de postings heeft goedgekeurd, worden deze gepost op het forum.

Gerapporteerde postings

Gerapporteerde postings zijn door andere forumgebruikers gemeld om door een moderator te laten bekijken, bijvoorbeeld, als het gemelde bericht tegen de regels is. Zodra het gemelde bericht is behandeld, sluit de moderator het bericht om aan andere moderators te laten zien, dat het al behandeld is.

Moderatielog

Het moderatielog is een logboek, waar alle gebeurtenissen van de moderators staan beschreven. Dit kan de beheerder bijvoorbeeld gebruiken om te bekijken, of de moderators hun werk wel goed doen en geen misbruik maken van hun moderator-rechten.