3.x/Modificatie installeren: verschil tussen versies

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
(Vertalingen)
Regel 58: Regel 58:
  
 
== Vertalingen ==
 
== Vertalingen ==
Mogelijk kan je sommige vertalingen van modificaties vinden op [http://www.phpbb.nl/downloads/vertalingen/]
+
Sommige vertalingen van modificaties kan je vinden op http://www.phpbb.nl/downloads/vertalingen/
  
 
Veel succes!
 
Veel succes!

Versie van 25 jun 2008 om 20:29

Het installeren van een modificatie is een makkelijk proces dat erg moeilijk kan lijken als je er aan begint. Na het doorlezen van dit artikel is de kans op slagen erg groot, al wordt altijd aangeraden van te voren een back-up te maken van bestanden en database.

XML-bestanden

Als je een modificatie downloadt krijg je een zip-bestand die je ergens zult moeten uitpakken. Eenmaal uitgepakt zie je een map met een of meerdere xml-bestanden. Open het bestand waar het woord install instaat (bijvoorbeeld modnaam-install.xml of install.xml) en voer alle handelingen uit (dit wordt hieronder uitgebreid uitgelegd).

In het xml-bestand dat je zojuist geopend hebt staan alle standaard-wijzigingen die niets te maken hebben met stijlen of taalpakketen, maar ook de wijzigingen voor de engelse taal en de stijl prosilver. Staan andere stijlen/talen niet aangegeven in het xml-bestand bestaan deze waarschijnlijk ook niet. Deze zul je zelf moeten maken of je moet contact opnemen met de auteur van de modificatie.

Lees voor het uitvoeren van een bestand altijd de beschrijving en de opmerkingen van de ontwikkelaar door, hier kan belangrijke informatie instaan over het installeren van de modificatie.

MOD-acties

SQL

De SQL-actie ziet er ongeveer als volgt uit:

Modx-sql.gif

Om deze uit te voeren ga je naar de applicatie om je database te beheren zoals phpMyAdmin oid.

COPY

De COPY-actie betekent, dat je nieuwe bestanden moet uploaden via je FTP naar je webhost. De notatie van de copy-actie is als volgt:
copy root/foo.php to foo.php
copy root/includes/foo.php to includes/foo.php
copy root/images/*.gif to images/*.gif
copy root/images/* to images/*

Ze betekenen allemaal eigenlijk hetzelfde. De eerste betekent: kopieer foo.bar vanuit de root-map van de mod, naar de root van het forum op de FTP. De tweede betekent hetzelfde, alleen nu vanuit een submap: includes. De derde betekent: kopieer alle bestanden, die in de map "images" staan en op .gif eindigen, naar de "images"-map op de FTP, met dezelfde naam. De laatste betekent: kopieer de gehele images-map met alle bestanden daarin naar de FTP.

DIY INSTRUCTIONS

Do-it-yourself-instructies moet je zelf uitvoeren. Dit kunnen veel verschillende handelingen zijn, die altijd zorgvuldig uitgevoerd moeten worden (vraag zonodig support op een support-site of aan de ontwikkelaar).

OPEN

Dit betekent, dat je een bestand moet openen om te bewerken. Nadat je hem hebt geopend (eventueel eerst downloaden van je webhost; live bewerken kun je beter nooit doen!), ga je door naar de volgende stap.

FIND

Deze instructie betekent, dat je een bepaald stuk code in het bestand, dat je bij het vorige open block hebt geopend, moet zoeken. Soms staan er meerdere achter elkaar. Dan moet je ze één voor één opzoeken. De volgende actie, die je tegenkomt, moet je alleen uitvoeren op de laatste FIND-instructie! Soms wordt er maar een gedeelte van een regel weergegeven in een find-block. Echter, je moet bij de volgende actie altijd van de gehele regel uitgaan!

REPLACE WITH

De replace with instructie komt na een FIND-instructie. Het betekent, dat je het vorige FIND-block moet vervangen met de code, die in de REPLACE WITH block staat. Wanneer dit block leeg is, dien je dat stuk code, dat je moest zoeken, te verwijderen!

AFTER, ADD en BEFORE, ADD

Deze acties betekenen, dat je er iets VÓÓR (BEFORE) of ACHTER (AFTER) moet toevoegen. Wanneer de zoekactie maar een klein deel van de regel betrof, dien je deze op de VORIGE regel (bij BEFORE), of de VOLGENDE regel (bij AFTER) te zetten. Nooit zomaar halverwege een regel zetten!

INCREMENT

De increment-actie is één van de moeilijkste acties. Hij ziet er als volgt uit:
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
Powered by <a href="http://www.phpbb.com/" target="_phpbb" class="copyright">phpBB</a> © 2001, {%:1} phpBB Group<br />{TRANSLATION_INFO}</span></div>
#
#-----[ INCREMENT ]-------------------------------------
#
%:1 +10
Zoals je ziet, is in de FIND-actie
{%:1}
opgenomen. Dit staat normaal voor een stukje code in die regel.

Het is de bedoeling, dat deze code, met de increment-actie verhoogd of verlaagd gaat worden. In dit voorbeeld verhoogd, bij %:1 dient 10 te worden opgeteld. Laten we zeggen: er staat op de plek van {%:1} 2000, en we moeten die 10 erbij optellen, dan komt er daarna dus 2010 te staan. Deze actie wordt vaak gebruikt bij colspans of rowspans.

IN-LINE FIND

De in-line find actie is er voor om een bepaald deel in de regel te zoeken. Deze actie komt altijd na minimaal één FIND-actie. Alle volgende acties na een IN-LINE FIND kunnen alleen met INLINE beginnen. Deze moet je dan ook direct na de INLINE-FIND doen, en dus niet op de vorige/volgende regel, zoals bij de FIND!

IN-LINE AFTER, ADD IN-LINE BEFORE, ADD en IN-LINE REPLACE WITH

Deze 3 zijn de INLINE varianten van de normale, en werken ook op diezelfde manier; echter dien je het nu direct voor of na de IN-LINE FIND uit te voeren. Bij IN-LINE REPLACE dien je hetgeen je bij IN-LINE FIND moest zoeken, te vervangen.


Vertalingen

Sommige vertalingen van modificaties kan je vinden op http://www.phpbb.nl/downloads/vertalingen/

Veel succes!

En als het echt niet lukt...

... dan is er het Service Team, die het voor je kan installeren. Je kan deze hulp aanvragen door een nieuw onderwerp te openen in het forum phpBB.nl Service.