3.x/Over phpBB3

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Huidige versie: phpBB 3.0.RC1 (20 mei 2007) - download

Introductie phpBB3

Waarom phpBB3?

phpBB2 kwam in 2002 ter wereld, het is nu inmiddels 5 jaar later dat betekent dat technisch er veel is veranderd. Met phpBB3 trekt phpBB een wat eigentijdse jas aan. Dit zie je vooral terug in de vele nieuwe functies en de nieuwe stijl prosilver.

Alles wat je in phpBB2 mistte zit in phpBB3, uitgebreid privé berichten systeem, bbcodes kunnen toevoegen, subforums, uitgebreidere gebruikers permissies, logo aanpassen.. en meer.

Testversies

Voordat phpBB3 helemaal uitgebracht kan worden, geeft men testversies vrij, deze worden onderverdeeld in BETA, en Release Candidates. BETA is om te testen voor diegene die er bekend mee zijn. En de Release Candidates is als hij bijna klaar is en eigenlijk door iedereen gebruikt kan worden.

Op 17 juli 2006 kwam phpBB3 in het BETA-stadium, dat betekent voor de gebruikers die erg bekend zijn met phpBB en dus weten hoe het technisch in elkaar zit ermee aan de slag kunnen. Zij geven de makers van phpBB feedback en melden fouten in het script.
Op 20 mei 2007 is Release Candidate 1 vrijgegeven. Voor deze versie wordt nu officieel support voor gegeven en ook modificaties en stijlen worden deels ondersteund.

Met de Convertor kan je updaten vanaf 2.0.x. Het is aan te raden dit pas te doen bij de final (ook wel golden) release, i.v.m. mogelijke bugs/fouten. Hou er rekening mee dat er geen officiële weg terug is. Met gevolg zal phpBB.nl noch phpBB.com dit supporten.

Geschiedenis

phpBB3 werd oorspronkelijk phpBB 2.2 genoemd. Op 14 januari 2005 werd openbaar de naam phpBB 3.0 bekendgemaakt, samen met de codenaam Olympus. Deze naamswijziging werd gemaakt omdat phpBB 2.2 genoeg wijzigingen had, dat het ook 3.0 kon worden.