3.x/Permissies

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het permissie systeem van phpBB3 is zeer uitgebreid, maar ook heel anders dan phpBB 2.0.x. In phpBB2, kon je bv instellen "Gasten", en alles wat hoger was dan gasten (en gasten zelf) kon doen wat je had aangegeven dat gasten kunnen. Beheerders hebben toegang tot alle forums, en een beheerder heeft volle toegang tot het beheerderspaneel. Als je een forum aanmaakt, is het gelijk zichtbaar voor iedereen, terwijl als je een privé forum wil aanmaken, je dan dus heel snel de permissies moet regelen.

In phpBB3 is dit totaal anders. Je kan gasten bv moderator rechten geven, beheerders toegang weigeren tot een forum, beheerders permissies toekennen (in het beheerderspaneel), en: forums pas later permissies geven, tot die tijd zijn ze voor NIEMAND zichtbaar!

Globale permissies

Deze worden gebruikt om de toegang op een globaal niveau te beheren en zijn van toepassing over het gehele forum. Ze worden verder opgedeeld in gebruikerspermissies, groepspermissies, beheerders en globale moderators.

Forum gebaseerde permissies

Deze permissies dienen om de toegang per forum te regelen. Ze worden verder opgedeeld in forumpermissies, forum moderators, forum gebruikers permissies en forum groepspermissies.

Permissie rollen

Deze worden gebruikt om verschillende voorgeconfigureerde, verschillende types van permissies te groeperen die dan later op rol-basis toegewezen kunnen worden. De standaard rollen zouden voldoende moeten zijn voor het beheer van kleine en grote forums. Je kan echter, voor de vier verschillende groepen, rollen toevoegen/wijzigen/verwijderen om aan je eisen te voldoen.

Permissie maskers

Deze worden gebruikt om effectief aan gebruikers, moderators (lokaal en globaal), beheerders en forums toegewezen permissies te bekijken.