3.x/Systeem

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Onder de tab systeem in het ACP vind je een aantal systeemkenmerken van je forum.

Automatisering

Hier kan je controleren of je forum updates nodig heeft. Je phpBB-versie is niet up-to-date, of: Je phpBB-versie is up-to-date.

Als je versie niet up-to-date (in het rood weergeven) wordt het aangeraden om te updaten.

Algemene Taken

Spiders/Robots

Spiders of robots zijn speciale bezoekers, die niet menselijk zijn, maar juist een robot zijn. Deze robots zijn geautomatiseerd om alle sites op het web te indexeren zodat surfers gemakkelijk sites kunnen vinden door bijvoorbeeld in een zoekmachine iets te gaan zoeken. De zoekrobots indexeren veel voorkomende teksten.

Massa E-mail

Hier kun je een e-mail naar alle gebruikers of de leden van een specifieke groep, die de ontvangst van massa e-mails toelaten, sturen. Wil je bijvoorbeeld een mail naar alle gebruikers sturen, kies dan de groep geregistreerde gebruikers.

Taalpakketten

Hier worden alle geïnstalleerde taalpakketten weergegeven. Voorbeeld :

naam lokale naam iso gebruikt door opties
British English British English en 1 Verwijder
Dutch * Nederlands [NL] nl 101 Verwijder

Aan het * achter Dutch kun je zien, dat je die taal gebruikt. In mijn geval gebruiken 101 gebruikers en bots het taalpakket Dutch (Nederlands).

PHP-Informatie

Deze pagina geeft informatie met betrekking tot de geïnstalleerde PHP-versie op deze server. Ook geeft deze pagina extra informatie over de gebruikte modules.

Mededeling/weiger redenen

Van hieruit kun je de redenen en weigerberichten wijzigen, wanneer een bericht geweigerd wordt. Dus als een bericht geweigerd/verwijderd wordt, kun je hier de reden opgeven.

Module Beheer

In het module beheer kun je de tabjes en de daaronderliggende zaken aanpassen naar je eigen smaak, dit kan voor het beheerderspanneel, moderatorpanneel en het gebruikerpanneel.

Beheerderspaneel

Hier heb je de beschikking over alle 'tabbladen' of 'kopjes' in het beheerderspaneel. Hier kun je alles wijzigen. Eigenaars hebben alle permissies die het forum beschikt, normale beheerders hebben minder permissies. Normale beheerders kunnen bijvoorbeeld niet de buffer legen, dit kan een eigenaar wel.

Gebruikerspaneel

Hier kunnen gebruikers hun profiel, avatar, onderschrift en allerij zaken wijzigen over hoe hun het forum graag willen gebruiken en kunnen zien. Wat de gebruikers wel en niet kunnen wijzigen kun je allemaal veranderen in het beheerderspanneel bij module beheer of de permissies.

Moderatorpaneel

In het moderatorspanneel staan allemaal nuttige zaken waarmee moderators in een oogopslag kunnen zien of er meldingen zijn, berichten die wachten op moderatie, en wat moderators allemaal gedaan hebben. Wat de modderators wel en niet kunnen zien en gebruik, kan je allemaal veranderen in het beheerderspanneel bij module beheer of de permissies.