3.x/Updaten

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Eens in de zoveel tijd brengt de phpBB groep weer een "update" uit; we raden je aan om deze dan ook zo snel mogelijk bij te werken. Dit zorgt ervoor, dat: 1) je forum veilig blijft en: 2) je straks niet opgezadeld zit met een stuk of 3 updates.. want je kunt in de meeste gevallen niet van bijvoorbeeld phpBB 3.0.RC1 naar phpBB 3.0.0 gaan. Houd dit goed in de gaten!

Iets, wat geldt voor alle manieren, is het back-uppen: zorg ervoor, dat je altijd een back-up maakt van je phpBB-versie, zowel de bestanden als de database.

phpBB3 bijwerken

Goed, aan de slag met het bijwerken van phpBB3. Als eerste moeten we een keuze maken, op welke manier we kunnen updaten. We raden de "Automatisch updaten" aan, omdat je dan zeker weet, dat je niks overschrijft en zeker van de database-update bent.

Mocht je bekend zijn met het patchen, dan kun je natuurlijk dáárvoor kiezen. En als je 100% zeker van bent, dat je geen bestanden hebt gewijzigd, dan kun je alleen de "Gewijzigde bestanden" downloaden.

Download op phpBB.nl de laatste versie: http://www.phpbb.nl/downloads

Patch bestanden

Mocht je over de kennis hiervan beschikken, dan is verder geen uitleg nodig; je vindt de eventuele (Engelse) informatie bijgesloten in de download.

Automatisch updaten

Upload de map install/ van de download naar de map waarin ook config.php, memberlist.php, ucp.php instaan. Ga vervolgens naar ADRESVANJEFORUM/install/ , klik bovenaan op "Updaten" en volg de instructies :)

Gewijzigde bestanden

  • In de download vindt je de map install. Upload die naar je phpBB3-root en surf vervolgens naar http://www.mijndomein.nl/install/database_update.php. Dan zal je database automatisch worden bijgewerkt.
  • In de download vindt je ook 3.0.x_to_3.0.x.zip; die pak je nog eens uit en met de inhoud van dat archief upload je die naar je forum en overschrijf je de oude bestanden.
  • Als je beide hebt gedaan, dan is je forum bijgewerkt.