Forumdiensten

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Mogelijk ben je naar deze pagina verwezen omdat je gebruik maakt van een gratis forumdienst. In veel gevallen betekent dit dat je géén support kunt krijgen op phpBB.nl. Waarom dit zo is en waar je dan wel terecht kunt met je vraag, lees je hier.

Er zijn diverse forumdiensten die gratis phpBB forums hosten. Ondanks het grote voordeel dat je zelf niets hoeft te installeren of betalen, is de service vaak beperkt.

Beperkingen

In de meeste gevallen krijg je geen toegang tot de database of bestanden op de server. Dit betekent dat je geen modificaties of stijlen kan installeren.

Ook is het meestal niet mogelijk om een back-up te maken van je forum. Als er iets fout gaat waardoor je bijvoorbeeld je gebruikers of berichten kwijtraakt, ben je afhankelijk van je host.

In de meeste gevallen zul je ook te maken hebben met reclame op je forum (banners). Vaak zijn het dan ook de advertenties die de dienst mogelijk maken. Een standaard phpBB forum is vrij van reclame.

Ondersteuning

Door de bovengenoemde beperkingen is het in de meeste gevallen niet mogelijk support te verkrijgen op phpBB.nl. Alleen wanneer je vragen hebt over de werking van phpBB kunnen we je helpen, anders ben je aangewezen op je host.

Alternatieven

Je kan natuurlijk ook zelf een forum opzetten. Je hebt ten eerste een host nodig die je een plekje op het internet verschaft. We hebben de ervaringen van onze gebruikers met diverse, goedkope hosts in dit onderwerp verzameld: Mijn hostingervaring. Meer informatie vindt je in de gebruiksaanwijzing.

Voor overige vragen en hulp bij het opzetten van je eigen forum kun je natuurlijk terecht op ons supportforum.

Externe links