Forumdiensten

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Mogelijk ben je naar deze pagina verwezen, omdat je gebruik maakt van een gratis forumdienst. In veel gevallen betekent dit, dat je géén support kunt krijgen op phpBB.nl. Waarom dit zo is en waar je dan wel terecht kunt met je vraag, lees je hier.

Forumdiensten

Er zijn diverse forumdiensten, die gratis phpBB-forums hosten. Ondanks het grote voordeel, dat je zelf niets hoeft te installeren of betalen, zijn de service en mogelijkheden vaak beperkt.

Nadelen

In de meeste gevallen krijg je geen toegang tot de database of bestanden op de server. Dit betekent, dat je geen modificaties of stijlen kunt installeren, alhoewel sommige forumdiensten aanvragen voor modificaties en stijlen in behandeling nemen. Daar kunnen wij je niet mee helpen.

Ook is het meestal niet mogelijk om een back-up te maken van je forum. Als er iets fout gaat, waardoor je bijvoorbeeld je gebruikers of berichten kwijtraakt, ben je afhankelijk van je host.

In de meeste gevallen zul je ook te maken hebben met reclame op je forum (banners). Vaak zijn het dan ook de advertenties, die de dienst mogelijk maken. Een standaard phpBB-forum, dat je zelf installeert (dus geen forumdienst), is vrij van reclame, tenzij je die zelf vrijwillig plaatst.

Ondersteuning

Door de bovengenoemde beperkingen is het in de meeste gevallen niet mogelijk om support te verkrijgen op phpBB.nl. Alleen wanneer je vragen hebt over de werking van phpBB, kunnen we je helpen; anders ben je aangewezen op de support van je host.

Forum overzetten van forumdienst naar eigen domein

Sommige forumdiensten bieden de mogelijkheid om de database van je forum bij de forumdienst te krijgen, zodat je zelf een forum kunt starten op een eigen domein. Meestal wordt daarvoor een klein bedrag berekend. Het is echter volstrekt af te raden' om dit te doen, aangezien de database van een forumdienst meestal sterk is vervuild en onherroepelijk binnen de kortste keren tot een problematisch eigen forum leidt, aldus recente ervaringen.

Het alternatief

Je kunt natuurlijk ook zelf een forum opzetten. Je hebt ten eerste een host nodig, die je een plekje op het internet verschaft. We hebben de ervaringen van onze gebruikers met diverse, goedkope hosts in dit onderwerp verzameld: [Algemeen Webhosting diensten].

Voor overige vragen en hulp bij het opzetten van je eigen forum kun je natuurlijk terecht op onze supportforums.