Search Engine Optimization

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

SEO staat voor Search engine optimalisation, en heeft te maken met hoe hoog je in de resultaten van zoekmachines komt.

Metatags

Een aantal zoekmachines maken nog gebruik van metatags (<meta ....... >). Deze optie wordt echter steeds minder populair, aangezien je er vals mee kan spelen (sommige sites zijn enkele maanden geblokkeerd geweest omdat ze hadden valsgespeelt met metatags). Je kan namelijk met metatags informatie over je forum vertellen, en die informatie slaan de zoek-robots dan weer op in hun database. Maar je kan hiermee ook een heleboel andere dingen (bv trefwoorden) vertellen, die niks met je site te maken hebben, om maar hoger en vaker in de zoekmachine-lijst te komen...

Pageranking

Google daarin tegen werkt anders. Zij werkt met de zogenaamde pageranking. Wat dat is zal ik hier uitleggen om je zo optimaal mogelijk in de zoekmachine te komen staan.
Bij dit onderdeel is het van belang dat je linkpartners hebt. Als iemand een link naar jouw heeft staan, ziet google dit als 1 stem voor jouw. Zo kun je een aantal stemmen krijgen waardoor je pagerank steeds hoger wordt. Hoe belangrijker de site is die naar jouw linkt, des te meer is de stem waard. Maar dit is niet het enigste. Ook de plaats van de woorden vind hij belangrijk. Als je in google bijvoorbeeld muziek+forum intypt, zal hij zoeken op allebei de woorden, maar ook kijkt hij hoever de woorden van elkaar af staan. Tegenwoordig zie je ook steeds meer sites die een aantal woorden achter elkaar zetten die belangrijk is voor hun site. Bijvoorbeeld muziek – forum – nieuws – film – artiest –band – mp3. zou iemand zoeken op muziek+band, dan zie je dus dat hier de woorden heel dicht bij elkaar zijn. Dit zou je natuurlijk ook op je forum kunnen maken, maar helaas ziet dat er niet echt netjes uit. Zorg daarom voor voldoende linkpartners en zorg dat je wat goede woorden bij elkaar hebt staan zonder de lay-out van je forum te verklooien.

Via onderstaande links kun je sites aanmelden bij een aantal zoekmachines. Let wel op, bij sommige moet je een account maken:

  1. http://www.google.nl/intl/nl/addurl.html
  2. http://nl.altavista.com/addurl
  3. http://www.zoek.nl/?systeem=overig&pagina=voeguwsitetoe
  4. http://www.vindex.nl/aanmelden.dbl

de andere zoekmachines mag je zelf ontdekken.


Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Crystal txt.png