3.x/Extra beheerder

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Hier krijgt u een uitleg met screenshots over het toevoegen van een beheerder.

Eerst en vooral dient u permissies van de gebruiker in te stellen! Dit doet u door naar het tabblad gebruikers en groepen te gaan. Dan door aan de rechterkant gebruikers permissies te selecteren. U ziet nu een invoervak voor een gebruikersnaam.

Voer hier de gebruikersnaam in van de persoon, die u wilt toevoegen als extra beheerder. En bevestig dit door op de button "Bevestig" te klikken.

Nu ziet u 2 invoervakken; het een geeft standaard Permissies weer. Open dit invoervak en selecteer beheerder permissies. En bevestig door te klikken op de button "Bevestig".

Het scherm vernieuwt zichzelf.

U ziet nu bij het 2e invoervak verschillende opties, als u het opent. Selecteer hier de permissie, die u wilt geven aan die gebruiker.

Bevestig, als u klaar bent. En ga dan door met de onderste stappen, door hem in een groep toe te voegen.

Voeg een beheerder toe

  • We gaan naar het beheerderspaneel.
  • Je ziet nu aan de zijkant (in de tab algemeen) een menu staan:

Addadmin1.png

  • We klikken daar dus op groepen beheren
  • We klikken op leden, bij de rij beheerders:

Addadmin2.png

  • Nu gaan we een formulier invullen; ik laat op het screenshotje zien, hoe:

Addadmin3.png

  • Dat hebben we gedaan; nu alleen nog even op "Bevestig" klikken en dan is hij/zij toegevoegd!

Dit kan je ook doen bij Globale moderators. (of zie voor een andere resultaat, permissies)

(Ik hoop, dat dit artikel genoeg heeft uitgelegd over het toevoegen van een administrator.)

Permissies

Natuurlijk kun je ook gebruikers beheerderspermissies geven, zo hoeven deze gebruikers niet in een groep en hebben dus ook geen kleurtje, maar kunnen wel het beheerderspanneel in.

Ga naar gebruikersbeheer en zoek de gebruiker, in de jumpbox (rechtsboven) kiezen we de optie: permissies. Bij het permissie menu kiezen we gebruikerpermissies en daar kiezen we beheerderpermissies, deze kun je dan wijzigen naar je smaak.


Er is ook een tweede manier om dit klusje te klaren. Ga naar het beheerderspaneel, log in en ga naar gebruikers beheren. Typ in dit scherm de gewenste gebruikersnaam in. Nu komt u op een pagina, waar u de rang etc. kunt editen door in het dropdown menu (rechtsboven) naar rang te gaan. Maar goed, op de pagina, waar u nu bent, kunt u een vinkje zetten bij eigenaar. Eigenaar: Eigenaren hebben alle beheerderrechten en kunnen nooit worden verbannen, verwijderd of gewijzigd door niet-eigenaars. Eigenaar betekent hetzelfde als beheerder. Zo heb je twee beheerders.

Tip: Als je wilt, dat de 2de beheerder dezelfde kleur heeft als jij, zorg er dan voor, dat het ook de standaardgroep wordt van de 2de beheerder. Instelling => Standaardgroep toevoegen: "Ja" aanvinken.