3.x/Handleiding/Forumconfiguratie

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Geavanceerde beheerdershulpgids

Index

In dit gedeelte lees je hoe je een aantal basis instellingen/eigenschappen voor je forum aanpast. Veel van deze instellingen zijn misschien vanzelfsprekend, maar een aantal kunnen wel toegelicht worden.


Alle instellingen die hieronder worden toegelicht zijn te vinden onder het tabblad "Algemeen" in het beheerderspaneel.


Foruminstellingen

In de "Foruminstellingen" module die je vindt in je beheerderspaneel onder het tabblad "Algemeen", kan je een aantal basisinstellingen voor je forum instellen.


Naam van je site

Hier kan je de naam van je forum of website invullen. De tekst die je hier invult, wordt op meerdere plekken binnen je forum gebruikt. Deze tekst vindt je bijvoorbeeld terug in de header van je forumstijl, en in de "title" van je webbrowser. Ook wordt deze tekst gebruikt in (automatische) mailtjes die naar je gebruikerd worden gestuurd.


Omschrijving van je site

Naast een "Naam" van je site, kan je ook een wat uitgebreidere beschrijving geven. Deze omschrijving komt onder de naam van je site te staan in de forumheader in de meeste stijlen.


Forum uitschakelen

Met deze functie kan je je forum uitschakelen voor geregistreerde gebruikers en gasten. Zij krijgen dan een standaard melding te zien als je niets in het veld invult. Als je zelf een boodschap/reden wil geven, dan kan je het tekstveld gebruiken. Je boodschap mag maximaal 255 tekens lang zijn.


Standaardtaal

Met deze instelling stel je de standaard taal voor het forum in. Je kan kiezen tussen de taalpakketten die je op je forum geïnstalleerd hebt.

Let op: je stelt hiermee niet voor je huidige gebruikers de taal in, die moeten hun standaardtaal in het gebruikerspaneel zelf aanpassen. Je stelt met deze functie alleen de standaardtaal in voor gasten en gebruikers die zich na het instellen van deze optie registreren.


Datumweergave

De datumweergave is de manier waarop de data en tijd getoond word op je forum, bijvoorbeeld bij berichten op je forum, privéberichten en ga zo maar door. De datumweergave is gelijk aan de php date function. Je kan ervoor kiezen om uit standaard datumweergaves te kiezen, of zelf de datumweergave te bepalen door "Aangepast" te selecteren in het menu.


Systeemtijdzone

Hier kan je de tijdzone voor je forum instellen. In Nederland is de juiste tijdzone GMT +1. Voor het instellen van de tijdzone geldt hetzelfde als voor het instellen van de standaardtaal: je stelt dit niet gelijk in voor alle gebruikers, zij moeten dit zelf in hun profiel opnieuw instellen.


Forumeigenschappen

Op de "Forumeigenschappen" pagina in het beheerderspaneel, kan je een aantal eigenschappen van je forum in- of uitschakelen. Veel van deze instellingen spreken voor zich, en hebben eigenlijk geen toelichting nodig. Hieronder staan een aantal opties toegelicht.


Snel reageren toestaan

De optie "Snel reageren" zorgt ervoor dat onderaan een topic een schermpje verschijnt waar een gebruiker zijn bericht kan posten, en hij dus niet eerst op "Nieuw antwoord" hoeft te klikken. Deze optie is per forum in te stellen, maar door op de knop "Bevestig wijzigen en schakel snel reageren in, in alle forums" zorgt ervoor dat deze optie voor alle forums ingeschakeld wordt.


Instellingen serverprestatie

Onderaan de "Forumeigenschappen" pagina staat een blok "Instellingen serverprestatie". Dit komt later in de documentatie nog aan de orde.


Bijlageninstellingen

Onder het hoofdstukje "Bijlageninstellingen" kan je alle instellingen die betrekking hebben tot de bijlages op je forum instellen. De meeste instellingen zijn erg algemeen en duidelijk, en hebben geen uitgebreide uitleg nodig.


Bijlageninstellingen

Het eerste blok met instellingen bevat een aantal globale basis instellingen voor de bijlagen. Hier kan je bijvoorbeeld aangeven of bijlages toegestaan zijn op je forum, en wat de maximale bestandsgrootte van de bijlages mag zijn. Ook kan je hier instellen naar welke map de bijlages geupload moeten worden (standaard is dat de "files" map).


Afbeeldingcategorie instellingen

Hier kan je instellen hoe bijlages getoond moeten worden in een bericht zelf. Als je wilt dat geuploade afbeeldingen zichtbaar zijn als afbeelding in een bericht, moet je "Laat inline afbeeldingen zien" op "Ja" zetten. Ook hier zijn weer maximale afmetingen voor in te stellen.


Berichteninstellingen

Op de "Berichteninstellingen" pagina van je beheerderspaneel, kan je alles omtrent onderwerpen en berichten op je forum instellen. In dit onderdeel worden de belangrijkste instellingen uitgelegd.


Algemene instellingen

In het "Algemene instllingen" blok op de berichteninstellingenpagina kan je een aantal opties in- of uitschakelen. Je kan bijvoorbeeld abbonementen op forums/onderwerpen toestaan of niet toestaan, en smilies/BBCode in of uitschakelen.


Visuele bevestiging voor gastberichten houdt in dat wanneer de groep "Gasten" permissies heeft om te posten in een forum, zij een visuele bevestiging in moeten vullen voor het bericht geplaatst kan worden. Dit kan spam voorkomen. Ook op deze pagina kan je de "Snel reageren" optie globaal inschakelen, zoals bij het "Forumeigenschappen" kopje beschreven is.

Berichtenplaatsing

In dit blok kan je een aantal waardes instellen. Bij de meeste van deze invulvelden geldt het getal 0 als "oneindig" of "uitschakelen".


De optie "Laatst gewijzigde tijdsinformatie laten zien" zorgt ervoor dat onderin berichten op je forum een kleine melding verschijnt als iemand zijn bericht heeft gewijzigd. Door deze optie op "Ja" te zetten worden dat soort meldingen dus getoond.


Avatarinstellingen

Onder dit kopje in het beheerderspaneel kan je de avatar instellingen aanpassen. Avatars zijn afbeeldingen die gebruikers aan hun profiel kunnen toevoegen. De avatar is zichtbaar op de profielpagina en wordt ook getoond bij (privé)berichten.


Avatars inschakelen

Kies hier of je avatars wilt toestaan op je forum.


Galerij avatars toestaan

Met deze optie kan je kiezen of je galerij avatars toe wilt staan of niet. phpBB heeft standaard een avatar galerij ingebouwd. Wil je avatars toevoegen aan de avatar galerij van je forum, maak dan een nieuwe map aan op je server in de map /images/avatars/gallery. Upload daar de avatars in die getoond moeten worden in de avatar galerij. Deze avatars kunnen dan gekozen worden door de forumgebruikers.


Externe avatars toestaan

Wil je toestaan dat gebruikers avatars gebruiken die extern opgeslagen zijn? Zet deze optie dan op ja.


Avatar uploaden toestaan

Als je wilt dat gebruikers hun eigen avatars kunnen uploaden naar je server, zet deze optie dan op ja.


Minimum en maximum afmetingen

Je kan een minimum en maximum grootte instellen voor de avatars, zodat deze niet mogelijk je forum lay out verpesten. Ook kan het schelen aan ruimte op je server.


Instellingen privéberichten

Op deze pagina kan je alle instellingen die te maken hebben met privéberichten instellen.


Algemene instellingen In dit instellingenblok zijn allerlei algemene instellingen in te stellen. Hier kan je bijvoorbeeld globaal privéberichten in- of uitschakelen. Ook kan je hier instellen hoeveel privéberichten gebruikers maximaal in hun postvakken mogen hebben. Voor alle waardes geldt hetzelfde: door 0 in te vullen schakel je de optie uit of stel je als waarde 'onbeperkt' in.


Onderschrift instellingen

Onderschriften zijn een leuke toevoeging aan berichten. Gebruikers kunnen hun berichten hier persoonlijker mee maken. Soms kunnen onderschriften ook erg storend zijn, zeker als er grote afbeeldingen of lettertypes gebruikt worden. In dit gedeelte van het beheerderspaneel kan je een aantal beperkingen instellen.


Het gebruik van de [img] BBCode Wil je dat je forumleden geen afbeeldingen in hun onderschriften kunnen plaatsen, stel dan in dat de [img] BBCode niet gebruikt mag worden. Zo kunnen gebruikers geen afbeeldingen meer in hun onderschriften plaatsen.


Links in onderschriften

Wil je niet dat gebruikers links plaatsen in hun onderschriften? Zet deze optie dan op 'Nee'. Daarmee schakel je de [url] BBCode uit, en worden links automatisch uitgeschakeld.


Smilies

Je kan ook instellen of smilies toegestaan zijn of niet. Als je ze wilt toestaan, heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen hoeveel smilies je toe wilt staan. Laat deze waarde op 0 als je een onbeperkt aantal wilt toestaan.


Maximum groottes/lengtes

Je kan een aantal maxima instellen. Bijvoorbeeld het maximum aantal tekens voor het onderschrift. Voor al deze instellingen geldt: de waarde 0 staat voor oneindig of onbeperkt.


Registratie instellingen

Alle instellingen die te maken hebben met registraties op je forum zijn in te stellen in dit gedeelte van het beheerderspaneel. Hieronder worden alleen de belangrijkste opties beschreven, de meeste opties spreken voor zich.


Account activatie

Bepaal hier hoe en of nieuwe accounts geactiveerd moeten worden. Je kan kiezen uit vier verschillende mogelijkheden. Hieronder worden alle vier de mogelijkheden besproken:


  • Schakel uit - Als je wilt dat helemaal niemand zich kan registreren op je forum, moet je de optie "Schakel uit" kiezen. Houd er dus wel rekening mee dat er op deze manier geen nieuwe leden bij komen!


  • Geen - Wanneer je deze optie kiest, hoeven nieuwe accounts helemaal niet geactiveerd te worden. Niet door de gebruiker zelf en ook niet door het beheer. Dit kan nadelige gevolgen hebben, je maakt het voor de spamrobots wel wat makkelijker.


  • Door gebruiker - Als je kiest voor de mogelijkheid "Door gebruiker", moeten de gebruikers hun eigen account activeren. Nadat ze het registratieproces voltooid hebben wordt er automatisch een mail verstuurd naar deze persoon. In de mail staat een activatielink. De account is pas actief nadat de gebruiker op de link geklikt heeft. Wanneer de gebruiker de mail niet ontvangen heeft, kan een beheerder de account alsnog via het beheerderspaneel activeren.


  • Door beheerder - Wil je als beheerder zelf alle accounts activeren? Kies dan voor deze optie. Hiermee hou je dus goed zicht op wie zich allemaal registreren op je forum, en kan je eventueel bepaalde accounts niet activeren. Alle beheerders die "eigenaars" rechten hebben, krijgen een mail wanneer iemand zich heeft geregistreerd. Vanuit deze mail kunnen zij dan de account activeren.


Nieuw lid - Min. berichtenlimiet

Een vrij recent toegevoegde functie in phpBB is de "Nieuw geregistreerde gebruikers"-groep. In deze groep worden alle leden geplaatst die zich nieuw geregistreerd hebben (tenzij deze functie is uitgeschakeld, zie het volgende punt in dit hoofdstuk). Het voordeel van deze mogelijkheid is, is dat je deze groep permissies toe kan kennen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde fora wel of niet zichtbaar te maken voor leden die zich pas net geregistreerd hebben. De gebruikers worden automatisch verwijderd uit de groep, nadat ze een bepaald aantal berichten hebben behaald. Dat aantal berichten is hier in te stellen. Als je bijvoorbeeld "3" invult, dan worden de gebruikers uit de groep gehaald nadat ze 3 berichten op het forum hebben geplaatst.


"Nieuw geregistreerde gebruikers"-groep als standaard

Hier bepaal je of de "Nieuw geregistreerde gebruikers"-groep de standaard groep voor nieuwe leden moet zijn of niet. De toegevoegde waarde van deze optie is hierboven reeds beschreven.


Visuele bevestiging

Als je deze optie op "Ja" zet, moeten gebruikers een visuele bevestiging invullen tijdens het registreren. Ze krijgen dan een afbeelding te zien, met daarop letters en cijfers. Deze afbeelding dient correct overgenomen te worden om de registratie te voltooien. Dit zorgt ervoor dat spamrobots zich minder makkelijk kunnen registreren.


COPPA

COPPA (Child Online Privacy Protection Act) is een Amerikaanse wet die gebruikers verplicht om aan te tonen of zij 13 jaar of ouder zijn. Dit kan je ook inschakelen voor je forum. Als je dit inschakelt, moeten gebruikers voor dat zij kunnen beginnen aan de registratie eerst aangeven of hij/zij 13 jaar of ouder is.


CAPTCHA module instellingen

In dit gedeelte van het beheerderspaneel kun je de CAPTCHA instellingen aanpassen. CAPTCHA zorgt ervoor dat spamrobots minder makkelijk kunnen registreren op je forum. In dit stuk lees je over de verschillende plug-ins die beschikbaar zijn.


Schakel visuele bevestiging voor registraties in

Als je deze optie op "Ingeschakeld" zet, moeten gebruikers een visuele bevestiging invullen tijdens het registreren. Ze krijgen dan een afbeelding te zien, met daarop letters en cijfers. Deze afbeelding dient correct overgenomen te worden om de registratie te voltooien. Dit zorgt ervoor dat spamrobots zich minder makkelijk kunnen registreren.


Schakel visuele bevestiging voor gastberichten in

Als je in de permissies hebt ingesteld dat gasten (gebruikers zonder een account) berichten kunnen plaatsen op je forum, kan je er voor kiezen om hen een visuele bevestiging te laten invullen als ze een bericht willen plaatsen. Dit voorkomt dat spamrobots gemakkelijk kunnen spammen op je forum. Als je echt spam wilt voorkomen kan je beter instellen dat gasten helemaal geen berichten kunnen plaatsen op je forum.


CAPTCHA plugins

Er zijn verschillende CAPTCHA plug-ins beschikbaar om je forum zo goed mogelijk te beschermen tegen spamrobots. Hieronder geven we voorbeelden van de plug-ins die standaard bij phpBB beschikbaar zijn.


  • GD CAPTCHA

Een van de plug-ins die standaard beschikbaar is, is de GD CAPTCHA. Dit is een visuele bevestiging. Deze bestaat uit een afbeelding met cijfers en letters door elkaar die expres lastig leesbaar zijn gemaakt. Dit is een voorbeeld van GD CAPTCHA:

GDCAPTCHA.png


  • GD 3D CAPTCHA

Deze CAPTCHA plug-in is een 3D visuele bevestiging. Dit komt op hetzelfde neer als de gewone GD CAPTCHA, alleen heeft deze een 3D afbeelding. Hieronder een voorbeeld van GD 3D CAPTCHA:

GD3DCAPTCHA.png


  • CAPTCHA zonder GD

CAPTCHA zonder GD is weer een visuele bevestiging. Dit keer alleen wat simpeler en beter leesbaar. Hieronder is een voorbeeld te zien van CAPTCHA zonder GD:

CAPTCHA.png


  • V&A CAPTCHA


Als je iets anders wilt dan visuele bevestigingen, kan je ook kiezen voor V&A CAPTCHA. Hierin staat V&A voor Vraag en Antwoord. Je kan vragen instellen die met een bepaald antwoord beantwoordt moeten worden tijdens de registratie. Zonder een correct antwoord kan de registratie niet voltooid worden. Je kan zelfs instellen of de antwoorden hoofdletter gevoelig moeten zijn. Zo maak je het spamrobots erg lastig om te registreren op je forum.


  • reCaptcha

Om van deze plugin gebruik te maken, moet je geregistreerd zijn bij www.recaptcha.com. Bij deze CAPTCHA plugin moet de gebruiker woorden overtypen van een afbeelding om de registratie te voltooien. Het is hierbij ook mogelijk om de woorden voor te laten lezen. Dit kan handig zijn voor slechtzienden. Dit is een voorbeeld van reCaptcha:

Recaptcha.png

Geavanceerde beheerdershulpgids > Forumconfiguratie
HierarchyPrevious.gif 3 Geavanceerde beheerdershulpgids | 3.2 Forum management HierarchyNext.gif