3.x/Handleiding/Gebruikers management

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Geavanceerde beheerdershulpgids

Index

In het Beheerderspaneel kan je onder het tabblad Gebruikers en Groepen, en dan bij de optie "Gebruikersbeheer" aardig wat opties over je gebruikers instellen. In deze sectie zullen we ze allemaal behandelen, samen met nog wat andere handige opties voor gebruikers.


Gebruikersopties

Hieronder een lijstje van waar je alle opties kan vinden per pagina in het Gebruikersbeheer, zodat je snel kan vinden wat je wilt veranderen aan een gebruikersaccount.


Overzicht

Op deze pagina kan je de gebruikersnaam wijzigen en zien vanaf welk IP adres en wanneer dit account geregistreerd is. Ook het e-mailadres is via deze pagina te wijzigen, evenals het wachtwoord van de gebruiker. Je kan ook het Basisgereedschap gebruiken om de gebruiker bijvoorbeeld te deactiveren, het account, avatar of onderschrift te verwijderen.


Feedback

Formulier waarin je feedback over de gebruiker kan invullen. Dit is dezelfde pagina die je ook in het Moderatorpaneel hebt. Op deze manier kan je dingen invullen die de gebruiker op het forum heeft gedaan zodat je mede-moderators of beheerders er ook direct van op de hoogte zijn.


Profiel

De profielinstellingen zoals deze zijn ingesteld door de gebruiker in het Gebruikerspaneel. Dit zijn de adressen van instant messengers (zoals MSN of Yahoo), interesses, beroep en de verjaardag.


Foruminstellingen

De foruminstellingen zoals deze zijn ingesteld door de gebruiker in het Gebruikerspaneel. Dit zijn de weergaveinstellingen, instellingen over wanneer deze gebruikers graag een e-mail willen ontvangen en welke stijl, taal of tijdzone er gebruikt wordt.


Avatar

Je kan de huidige avatar van de gebruiker zien, en deze indien gewenst zelf aanpassen. De avatar zal worden weergegeven naast elk bericht en in het profiel van de gebruiker.


Rang

Indien je de gebruiker een speciale rang wilt geven, in plaats van de normale rangen die op basis zijn van het aantal berichten, dan kan je deze hier instellen nadat je hem aangemaakt hebt.


Onderschrift

Je kan het huidige onderschrift van de gebruiker zien, en dit indien gewenst zelf aanpassen. Bij het aanpassen van het onderschrift kan BBCode gebruikt worden. Het onderschrift zal worden weergegeven onder elk bericht (tenzij anders ingesteld) en in het profiel van de gebruiker.


Groepen

Op deze pagina kan je zien van welke groepen de gebruiker al lid is. Je krijgt de mogelijkheid om de gebruiker aan nieuwe groepen toe te voegen en om de standaardgroep van een gebruiker te veranderen. De standaardgroep van een gebruiker bepaalt welke speciale rang en/of kleur de gebruiker heeft.


Permissies

Je kan controleren welke permissies deze gebruiker heeft. Bovenaan de pagina staat een menu waarin je kan kiezen welke permissies je wilt controleren. Mocht er een permissies op "Ja" staan en je hebt geen idee waardoor dat komt kan je op het Icon trace.gif icoontje klikken voor de naam van de permissie en dan zal er een pop-up verschijnen waarin je de permissie kan traceren.


Bijlagen

Hier kan je zien welke bijlagen deze gebruiker allemaal al geüpload heeft naar je forum. Je kan ze ook downloaden en verwijderen.


Waarschuwingen

Hier kan je alle waarschuwingen die deze gebruiker heeft gehad lezen en verwijderen.


Inactieve gebruikers

Als je onder het tabblad 'Gebruikers en groepen' naar "Inactieve gebruikers" gaat, dan zie je een lijst met accounts die om de een of de andere reden niet actief zijn. Dit kan zijn omdat ze nog niet op de activatielink in hun e-mail hebben geklikt, of dat de beheerder ze handmatig gedeactiveerd heeft.


Je kunt een aantal dingen doen met inactieve gebruikers.


  • Activeren - Hierdoor krijgt de gebruikers vanzelf weer een actief, werkend account.
  • Verwijderen - Het account zal van je forum verwijderd worden.
  • Herinneren - Een e-mail zal naar de gebruiker verstuurt worden om zich te heractiveren.


Aangepaste profielvelden

Aangepaste profielvelden zijn velden die je als Beheerder kan toevoegen en welke gebruikers kunnen invullen. Deze velden zullen dan worden weergegeven op de plaatsen die jij als Beheerder instelt. Je kan bijvoorbeeld instellen dat sommige profielvelden worden weergegeven bij onderwerpen, anderen alleen in het profiel. Ook kan je zelf bepalen of het veld bij de registratie zichtbaar moet zijn.


Wanneer je onder het tabblad "Gebruikers en Groepen" op Aangepaste profielvelden klikt krijg je een scherm waarin je huidige (mocht je die al hebben) aangepaste profielvelden in kan zien en waarin je onder aan de pagina de mogelijkheid krijgt om nieuwe velden aan te maken.


Je kan kiezen tussen de soorten van velden die je wilt aanmaken. Bijvoorbeeld een veld wat alleen getallen toestaat, een drop-down menu, alleen tekstruimte of een "Ja/Nee" veld. Zodra je deze hebt gekozen kan je de naam invullen en dan kom je bij een scherm met allerlei instellingen.


Profielveld.png


Op de eerste pagina van de instellingen kan je invullen waar je wilt dat het profielveld zichtbaar zal zijn, of het op de registratiepagina wordt weergegeven, en indien dit het geval is, of het verplicht is. Ook kun je de omschrijving van het veld opgeven en klik dan op "Specifieke profieltype keuzes" om verder te gaan.


Op deze pagina verschillen de instellingen nog wel eens. Het ligt er namelijk helemaal aan welk type profielveld je hebt gekozen. Maar over het algemeen kan je de maximale en minimale lengte van een profielveld hier invullen, en de mogelijke standaardwaarde. Mocht je meer dan een taalpakket hebben geïnstalleerd op je forum dan zal er daarna nog een pagina komen die je vraagt om de naam van het profielveld in desbetreffende taal op te geven, klik dan op "Bewaar" en je veld is klaar voor gebruik.

Geavanceerde beheerdershulpgids > Gebruikers management
HierarchyPrevious.gif 3.2 Forum management | 3.4 Groepen management HierarchyNext.gif