3.x/Logo wijzigen

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Het standaard logo van phpBB3 (zowel prosilver als subsilver2) is te vervangen via het beheerderspaneel onder de tab Stijlen.

Let op: Bij sommige stijlen is deze methode niet mogelijk; je moet dan de template wijzigen.

Uitleg

Wijzigen van een afbeelding in het beheerderspaneel
Zorg ervoor, dat het nieuwe logo in de map imageset te vinden is. Je vindt de map volgens de phpBB structuur onder: ./styles/<stijlnaam>/imageset.

Daarna vervolg je door via het beheerderspaneel voor de tab Stijlen te kiezen. Kies voor Afbeeldingensets in het menu linksonder. Klik op 'Wijzig' en druk direct op 'Selecteer'.

Het oude logo verschijnt en bij het formulier onder "Afbeelding" kun je de nieuwe kiezen. Jouw logo staat er, als het goed is, ook bij; selecteer die. Geef eventueel de afmetingen op en bevestig je wijziging. Als je de afmetingen niet weet, kun je die vakken leeg laten of verbergen.

Door het afmetingenhokje aan te vinken, kun je de afmetingen van het logo veranderen. Dus als je een groot logo hebt, kun je het logo versmallen door het hokje aan te vinken. Als je het logo op het ware formaat wilt houden, moet je het hokje afvinken.

Afmetingen logo aanpassen

Je kunt de afmetingen van je logo in prosilver eventueel vergroten via het bestand:
./styles/prosilver/imageset/imageset.cfg

Zoek:

  img_site_logo = site_logo.gif*52*139

Van belang is dit stukje code:

  site_logo.gif*52*139

Je kunt de naam veranderen (site_logo.gif) , de extensie (.gif) en de afmetingen (52*139). Op deze wijze kun je het logo-formaat geheel naar eigen wens aanpassen.