3.x/Modules toevoegen of maken

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Bijmaken van module

In het beheerderspaneel ga je naar het tabblad 'systeem' en daar kies je modulebeheer. Je ziet een hele rij onderwerpen van modules.

In het vakje vul je de naam van het onderwerp in (komt in het tabblad te staan). Klik op 'maak een nieuwe module'. Je krijgt nu een formulier te zien; daar kies je uit de dropdownmenu's categorie en de tweede geen hoofdmenu. Als laatste klik je op 'ja' en dan op 'bevestig'.

Hebben we dat gedaan, dan maken we nog een onderwerp voor het zijmenu. Ook kun je nu een module toevoegen, die je als homepage wilt hebben. Eigenlijk moet het wel, want anders krijg je een error; dus we gaan nu heel simpel een module kiezen:

Rechts zie je een knop 'Voeg een nieuwe module toe'. Daarnaast een dropdownmenu. Kies daar de gewenste module uit en installeer hem. Vul het formulier naar eigen smaak in en klaar is Kees.

Nu gaan we een categorie maken (na ja, dat weet je al; dat gaat op dezelfde manier als we eerder gedaan hebben, maar nu doen we dat in een tabblad).

Dat gedaan hebbend, voeg je modules toe, die je IN DIE categorie wilt hebben. En dan is je module klaar voor gebruik!

Als je van een module afwilt, kun je deze ook weer verwijderen bij het module beheer in het beheerders paneel. Druk op de module die je wilt verwijderen dan op de rode X. Je moet wel de modificaties die hebt geinstaleerd verwijderen, dit hoeft meestal niet.