3.x/Nieuw onderwerp-knop onzichtbaar

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Eén van de veel voorkomende problemen is, dat de knop om berichten te plaatsen / te wijzigen niet zichtbaar is. Dit kan drie oorzaken hebben:

  1. De permissies staan niet goed ingesteld.
  2. Er wordt een aangepaste stijl gebruikt, in combinatie met het Nederlandse taalpakket, waarbij de knoppen voor de stijl niet voor het Nederlandse taalpakket zijn toegevoegd.
  3. Er wordt een afbeeldingset gebruikt, die niet compatible is met de stijl.

Permissies

Om te controleren, of de permissies goed zijn ingesteld, volg je de volgende stappen:

Beheerderspaneel ==> Permissies ==> Forum permissies ==> Alle forums ==> Gebruikersgroep selecteren ==> Geavanceerde permissies.

Hier kan per onderdeel worden ingesteld, wat wel en niet mogelijk is.

Aangepaste stijl

Kijk in dit geval eerst, of iemand anders toevallig Nederlandse buttons heeft gemaakt voor jouw gebruikte stijl. Op phpbb.nl is een pagina te vinden, waar alle Nederlandse afbeeldingssets gedownload kunnen worden: Afbeeldingssets voor phpBB3

Wanneer de afbeeldingen gedownload zijn, upload je de map nl met de complete inhoud naar de locatie /styles/jouwstijl/imageset/.

Mochten de afbeeldingen niet beschikbaar zijn voor jouw stijl, dan kunnen de engelse knoppen gebruikt worden. Hiervoor moet je eerst de map (/styles/jouwstijl/imageset/en) downloaden. Upload de map vervolgens als nl. Hernoemen van ../en naar ../nl is mogelijk als je weet, dat je forum alleen in het Nederlands gebruikt zal worden.

Als laatste stap moet je de afbeeldingsets vernieuwen. Dit kun je doen via het beheerderspaneel:

Beheerderspaneel ==> Stijlen ==> Afbeeldingsets ==> Vernieuw.

Mogelijk moet je de pagina nog "hard refreshen" dat doe je door op CTRL-F5 te drukken

Verkeerde afbeeldingsset

Wanneer je de afbeeldingen nog niet ziet na het proberen van de bovenste opties, dan kun je kijken of de afbeeldingsset, die je hebt uitgekozen, wel compatible is met jouw stijl. Voor een prosilver versie heb je meestal ook prosilver knoppen nodig (soms werken subsilver knoppen wel). Prosilver knoppen zien er uit als de "brushed metal" op deze pagina: Afbeeldingssets voor phpBB3 en de subsilver2 als de "AcidTech" op dezelfde pagina.

Wanneer dit alles is gedaan, zullen de afbeeldingen weer zichtbaar moeten zijn.

Als er na het lezen van dit artikel nog vragen zijn, mogen deze natuurlijk altijd op het forum worden gesteld.