3.x/Handleiding/Converteren vanaf phpBB2 naar phpBB3

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

phpBB3

Installatie

Index

Let op: Als je alleen phpBB3 wilt installeren hoef je deze hulpgids niet meer te lezen!


Dus jij gebruikt nog phpBB2? Deze software wordt al meer dan een jaar niet meer ondersteund. Daarbij, phpBB3 heeft veel meer mogelijkheden. De hoogste tijd dus om je forum te converteren van phpBB2 naar phpBB3. Als je de stappen in deze hulpgids volgt dan zal je huidige phpBB2 forum omgezet worden in een standaard phpBB3 forum met al je berichten, gebruikers, PBs etc. Alleen je huidige stijl en alle modificaties die je op je phpBB2 forum geïnstalleerd hebt zullen niet overgezet worden.


Voorbereiding

Allereerst is het slim om voordat we beginnen de naam van de map waarin je phpBB2 hebt geïnstalleerd te veranderen in 'phpBB2', zodat je nieuwe forum later bereikbaar is onder je huidige URL.


Ok, nu heb je je 'oude forum' dus verplaatst naar /phpBB2, en dan gaan we de phpBB3 bestanden uploaden naar de map waar jij je oude forum eerst geïnstalleerd had, dan hoeven je gebruikers niet van URL te veranderen wanneer de conversie uitgevoerd is.


Om te kunnen converteren moet je eerst een phpBB3 forum installeren, en daarna kan je pas de informatie van je oude phpBB2 forum importeren. Voor informatie over het installeren van een phpBB3 forum kan je de hulpgids in 1.2 phpBB installeren volgen. Het enige wat anders is is dat je er goed op moet letten dat je een ander tabelvoorvoegsel gebruikt dan degene die je in phpBB2 gebruikte, anders raakt phpBB in de war over waar de gegevens moeten worden opgeslagen. Let er ook op dat je aan het eind niet de 'install' map verwijdert!


Conversie

Zodra je een volledig geïnstalleerde phpBB3 installatie hebt kunnen we beginnen aan het importeren van al je oude phpBB2 data naar je nieuwe forum.


Ga terug naar de "install" map in je nieuwe phpBB3 installatie en klik op de tab "Converteren" bovenaan de pagina. In het scherm dat je nu ziet wordt er gevraagd om gegevens van je oude phpBB forum. Namelijk de databasegegevens en het relatieve pad naar je oude forum. Deze is in ons geval "../phpBB2" aangezien wij de mapnaam al veranderd hadden in het begin. Nadat deze gegevens zijn ingevoerd kan de conversie echt beginnen, phpBB zal namelijk alle relevante informatie uit je oude database halen en deze kopiëren naar je nieuwe forum, dit proces kan een tijdje duren afhankelijk van de grootte van je forum. Soms moet je tussendoor even op "Doorgaan" drukken maar het meeste werk zal de convertor voor je doen en hoef je zelf niet meer naar om te kijken.


Na een tijdje zal de convertor je mededelen dat de conversie gelukt is. Gefeliciteerd, je hebt zojuist je phpBB2 forum geconverteerd naar phpBB3. Het enige waar je even aan moet denken is dat de zoekfunctie niet meegekomen is, die zal je handmatig moeten her-opbouwen in je Beheerderspaneel onder het tabblad "Onderhoud" bij de Zoek index.


Het zal ongetwijfeld wel even duren om te wennen aan phpBB3.

Als je vragen hebt dan kan je altijd terecht in onze supportforums.

Installatie > Converteren vanaf phpBB2 naar phpBB3
HierarchyPrevious.gif 1.2 phpBB installeren | 2 Snel starten HierarchyNext.gif