Moderator

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat is een Moderator?

Een moderator is precies: mo·de·ra·tor (de ~ (m.), ~en/~s): 1. Gespreksleider, leider van een discussie 2. R.K. pastor voor scholieren en studenten 3. Voorzitter van een synode 4. Stof in een kernreactor, die vrijgekomen snelle neutronen vertraagt Bron

In phpBB is een moderator iemand, die alles netjes bijhoudt. Bijvoorbeeld bij off-topic berichten kan hij ze verwijderen, in geval van verkeerde plaatsing van in topic kan hij deze verplaatsen naar een ander forum en/of sluiten. Een moderator is net een rang onder een beheerder. Dit alles doet hij via het Moderatorpaneel , die standaard boven aan de pagina als een link weergeven wordt.

Hoe maak je iemand moderator?

phpBB2
naar je Bbeheerderspaneel, vervolgens klik je bij Gebruikersbeheer op Permissies. Typ in of zoek hier de naam van degene, die je moderator-rechten wilt geven. Dan kom je op de pagina terecht, waar staat Gebruikersniveau Gebruiker, Beheerder. Zolang je de gebruiker geen beheerder wilt maken, moet je dit op Gebruiker laten staan. Daarna kun je per forum zijn status Geen moderator of Is moderator wijzigen.
phpBB3
Ga naar je Beheerderspaneel, vervolgens ga je naar tabblad Permissies. Daar klik je links in het menu onder FORUM GEBASEERDE PERMISSIES op Forum permissies gebruiker; zoek of geef de naam in van de betreffende gebruiker en je kunt de permissies instellen.

Hoe maak je een groep aan en geef je die moderator-permissies?

phpBB2
In phpBB2 ga naar je Beheerderspaneel en ga naar Management onder Groepsbeheer, klik vervolgens op Maak nieuwe groep aan en zet deze natuurlijk op Gesloten groep of Verborgen groep, als je niet iedereen moderator wilt laten worden; maak de groep dus aan. Ga daarna na Permissies onder Groepsbeheer, selecteer de gewenste groep en klik op Zoek een groep; hier kun je weer per forum instellen Is moderator of Geen moderator. Vervolgens kun je gebruikers toevoegen door op het forum (dus niet in het beheerderspaneel) op Gebruikersgroepen te klikken en je kunt daar gebruikers toevoegen.
phpBB3
Bij phpBB3 ga je in het beheerderspaneel naar het tabblad Permissies. Daarna zie je rechts een balk staan. Onder het kopje Forum gebaseerde permissies zie je Forum Moderators staan. Hier kan je permissies toewijzen aan gebruikers en groepen als forum moderators.

Om de nieuwe moderator een kleur te geven moet je hem toewijzen aan de moderators groep, en hem als standaard voor die groep instellen, dan pas zal de kleur van zijn naam veranderd zijn, niet eerder.