Stijlen

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Stijlen veranderen het uiterlijk van je forum. phpBB 3.1 maakt gebruik van een krachtig template systeem dat de PHP-code apart van de HTML-code houdt. Je hebt daardoor de volledige vrijheid om je forum in je eigen huisstijl te ontwerpen/ontwikkelen.

De standaard stijl van phpBB 3.1.x is prosilver, sinds 3.1 heeft phpBB responsive stijlen, wat inhoud dat ze geschrikt zijn voor mobiel gebruik. Je hoeft daarvoor niets in te stellen of aan te passen, de stijl past zichzelf aan.

phpBB.com Styles Database

De 'Styles Database' tegenwoordig bekend als de 'Customisation Database', bevat verschillende stijlen die zijn gemaakt door leden van de phpBB gemeenschap. Je kan ze gratis downloaden en installeren en eventueel aanpassen naar eigen smaak.

Hoe installeer ik een stijl?

Je kan alle goedkeurde stijlen vinden in de stijlen database op phpBB.com. Let op: Zorg ervoor dat je een stijl kiest die geschrikt is voor phpBB 3.1, 3.0 stijlen werken namelijk niet meer in 3.1.

Als je een stijl hebt gevonden die voldoet aan je wensen, dan kan je hem downloaden. Je krijgt dan een mapje die ingepakt is, die moet je eerst uitpakken. Dan open je de map, je ziet dan meteen de map die je moet uploaden. Upload de nieuwe stijl naar de map styles van je forum, gebruik hiervoor een FTP programma zoals bijvoorbeeld Filezilla. Vervolgens kan je de stijl met onderstaande stappen installeren:

  • Ga naar het Beheerderspaneel
  • Klik op het tabblad: Aanpassingen
  • Klik aan de linkerkant op: Installeer stijlen
  • Als het goed is zie je de stijl die je hebt geüpload staan, klik vervolgens op: Installeer stijl
  • Je stijl is succesvol geïnstalleerd!