2.x/Updaten

Uit phpBB.nl Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Help, ik moet updaten!

phpBB update regelmatig zijn software, bij elke versie worden er bugs gefixed en veiligheidslekken verholpen. Daarom is het belangrijk dat je altijd snel update zo gauw er een nieuwe versie is uitgekomen.

Maar hoe? Dat kun je op 3 verschillende manieren, handmatig, gewijzigde bestanden overschrijven of patchen. Die laatste bespreek ik niet, omdat maar weinig mensen dat tot hun beschikking hebben.

Welke manier is voor mij het beste? Als je veel modificaties (aanpassingen) hebt geinstalleerd op je forum en je wilt die behouden, dan doe je er slim aan om handmatig te updaten.

Heb je dat niet, dan kun je de gewijzigde bestanden downloaden en uploaden.

Handmatig updaten Je hebt gekozen voor handmatig updaten dit omdat je waarschijnlijk modifcations hebt geïnstalleerd. Je zoekt eerst hier de code veranderingen op. (Mocht 2.0.17 > 2.0.18 er niet tussen staan, die vind je hier: http://www.phpbb.com/files/releases/phpbb_2.0.17_to_2.0.18.zip ) En dan moet je vervolgens die instructies volgen.

Database updaten Bij beide gevallen moet je de database updaten, dit doe je door de map install/ uit de zip te pakken en te uploaden. Vervolgens typ je je forumadres in, met daarachter install/update_to_latest.php. Je krijgt dan te zien of je database succesvol is bijgewerkt.

Artikelen met betrekking tot dit onderwerp: http://www.phpbb.nl/kb.php?mode=article&k=24

Relevante topics: